Cat costa un site? Prima și, probabil, cea mai supărătoare întrebare care vă vine în minte atunci când aveți în vedere stabilirea unei prezențe web este: Pret site, dezvoltarea lui și nu cum să construiți un site web!

Ei bine, răspunsul este destul de complicat. Costul de dezvoltare a site-urilor Web este foarte subiectiv și nu există un plan clar pentru dezvoltarea de site-uri web. Am dezvoltat aproape o mie de site-uri web și până în prezent nu putem da un răspuns generic la această întrebare.

Iată câteva motive pentru care un citat unic al site-ului este practic imposibil:

Lipsa standardelor:

Serviciul de dezvoltare web este destul de nou și nu are uniformitate. Există mai multe limbi PHP, WordPress, Angular, platforme și sisteme care pot fi folosite pentru a programa un site web. Multiplicitatea modalităților de a ajunge la un singur rezultat dorit îl face și mai complex. Modul în care o persoană sau o companie dezvoltă un proiect poate fi complet diferit de alții.

Complexitate în planificare: Implementarea unei singure funcții pe site-ul web poate dura oriunde de la o oră la o sută, în funcție de complexitatea și inputurile necesare. Dacă doriți ca utilizatorii site-ului să poată publica propriul conținut, ar putea fi nevoie de o sută de detalii. Conținutul are nevoie de aprobare pentru a fi publicat? Doriți să stabiliți controale pentru plagiat? Doriți să includeți imagini? Dacă imaginile pot fi încărcate, care este dimensiunea maximă a imaginii pentru crearea site-ului web? Și toate funcțiile vor avea nevoie de detalii. Prin urmare, este recomandat să găsești o echipă cu experiență și de încredere, care să ia aceste decizii pentru tine în interesul tău. Prețurile variază în consecință. Așadar, nu există un glonț magic atunci când vine vorba despre modul de construire a unui site web.
Timp și lucru continuu: site-urile web sunt privite pe scară largă ca produse, dar ar trebui clasificate drept servicii, deoarece procesul de dezvoltare a unui site web este continuu și necesită timp și efort al echipei în curs de dezvoltare. Deci crearea de site-uri nu este un proces liniar.

Numărul dezvoltatorilor web a crescut semnificativ de la freelanceri, companii mici la giganți corporativi mari. Cotațiile oferite pentru același proiect web pot varia până la 250 până la 50.000 EURO, în funcție de expertiza companiei, de platformele preferate, de dimensiunea echipei și chiar de locația acestora.

Pret site web
Pret Site

Costurile de dezvoltare a site-urilor web în Romania pot fi de 4 ori mai mici decât în ​​Anglia, cu același nivel de calitate a muncii!
Preț fix pe oră: în timp ce unele companii mai dau o cotă fixă, majoritatea companiilor se orientează către un model de prețuri bazat pe o oră, deoarece le permite să acopere zonele gri. Modelul de preț fix nu ținea cont de faptul că unele site-uri web care păreau simple pot dura luni întregi. Modelul de oră reprezintă forța de muncă mult prea valoroasă și timpul lor.

Acum că am stabilit motivele pentru care un preț unic pentru un site web este mai puțin probabil să fie justificat, să ne concentrăm pe componentele cheie ale costului site-ului:

Proprietarul / fondatorul companiei este cel mai bun judecător al ceea ce doresc să obțină prin îmbunătățirea prezenței lor pe web. Cu peste 19 milioane de site-uri web, este clar că lumea a trecut în afara offline, iar crearea de site-uri este esențială pentru creștere.

Site-ul dvs. furnizează doar informații despre produsul / serviciul dvs. sau doriți să înființați o piață online pentru acesta? Costul celor doi poate diferi mai mult decât vă imaginați, când vine vorba de modul de construire a unui site web. De exemplu, un site web cu o pagină va costa mult mai puțin decât un site web de întreprindere cu sute de pagini. Un site web de comerț electronic poate costa și mai mult.

Sper că această informație se adresează la câteva întrebări cu privire la costul de dezvoltare a site-ului web. Dacă aveți nevoie pentru a improviza, trebuie doar să ne trimiteți un e-mail la suport@alexamedia.ro sau pur și simplu un comentariu în secțiunea de comentarii de mai jos.

Dacă aveți în vedere să construiți un nou site web sau să îl actualizați pe cel existent, www.AlexaMedia.ro recomandă obținerea de cotații de la câteva companii după examinarea portofoliilor lor.